LÉGY AZ ÖNKÉNTESÜNK!

Jelentkezz önkéntesnek, támogasd a munkánkat!

Több területen is segítheted az alapítványunkat:

Ha szívesen segítenél a rendezvényszervezésben, csatlakozz hozzánk önkéntesként, vagy szolgáltatóként az alábbi területeken:

 • regisztráció, adminisztráció
 • rendezvényszervezés
 • tolmácsolás
 • hangtechnika
 • fotó, videó
 • grafika, tartalomgyártás
 • catering szolgáltatás
 • rendezvényhelyszín biztosítása konferenciára
 • rendezvényeinken gyermekfelügyelet, játéksarok működtetése

Írj nekünk, ha a CMT-s betegek fejlesztésében, gondozásában tapasztalattal rendelkezel az alábbi területeken:

 • a szülőkkel való konzultáció
 • gyakorlati életviteli tanácsok
 • szakmai kérdések megválaszolása
 • rendezvényeken való közös fejlesztő játékok szervezése 
 • pszichológiai támogatás

Amennyiben szeretnél csatlakozni a csapatunkhoz, vagy egyéb módon támogatnál bennünket, nincs más dolgod, mint az alábbi email címre küldeni egy rövid bemutatkozást, ami tartalmazza, hogy mik az erősségeid és miben tudnánk együttműködni! Nagyon várunk!

E-mail: wonderflora2020@gmail.com

Tárgy: Önkéntes leszek

Bemutatjuk nektek az önkéntes csapatunk tagjait:

Sávoly Boglárka Lucának hívnak, sportújságíróként dolgozom. Nagyon fontosnak tartom, hogy a sérült embereket ugyanúgy elfogadjuk, mint épp társaikat. Meglássuk a tehetségüket és ne sajnálattal, hanem őszinte érdeklődéssel forduljunk feléjük. Ennek ellenére rengetegszer éreztem azt, hogy mikor egy vak, siket, vagy tolószékes emberrel találkozom, fogalmam sem volt róla, hogy miként segíthetek neki, mi az, amit kérdezhetek tőle és mi az, amit nem. Szerintem alapvetően azért van bennünk egy szorongás, mert nagyon kevés az információnk velük kapcsolatban, és gyerekként sokkal kevésbé volt fontos téma az integráció, mint most.  Néhány éve egy sérült kisfiúról készítettem egy kisfilmet. Mivel akkor tanárként dolgoztam, azt találtam ki, hogy a saját osztályom is bevonom a történetbe. A gyerekekkel rengeteget beszélgettünk Rolikáról, a főszereplőről, és más hasonló helyzetben élő emberekről is.

Évekkel később, mikor már nem tanítottam őket, egyszer ellátogattam hozzájuk. Mindenki odajött egy ölelésre, elmesélte, hogy mi történt nyáron. Volt, aki a kistestvére születéséről számolt be, és olyan is akadt, aki csak hátulról figyelte az eseményeket. A forgatag közepén egyszer csak váratlanul megszólalt az egyik gyerkőcöm, és azt kérdezte: Bogi néni, Rolika hogy van? Ez a kisdiák alsósként mindig a hangadó szerepét töltötte be az osztályban, és folyton belekavarodott valami kalamajkába. Az, hogy pont ő tette fel a kérdést annyira, megdöbbentett, hogy hirtelen nem tudtam válaszolni. Elszorult a torkom, majd beszélgetni kezdtem vele.

Ekkor jöttem rá, hogy ha a gyerekek szívébe őszinte szeretettel ültetjük el az integráció kérdésével kapcsolatos magot, az biztosan megfogan, és reménykedhetünk abban, hogy a felnövő generáció már sokkal elfogadóbb lesz.

Amikor megismertem Flórát egyből elolvadtam. Cserfességével rögtön levett a lábamról és az együtt töltött idő alatt egyszer sem jutott eszembe, hogy ő más lenne, vagy valamire ne lenne képes. Olyan élményt adott a vele való találkozás, hogy napokig csak forgolódtam az ágyamban alvás helyett. Amikor Rita mesélt az Alapítványról, egyértelmű volt, hogy segítek. Hiszem, hogy mindenki segíthet. Egy mosoly, egy ölelés, és néhány őszinte szó, többre képes ezen a földön, mint bármi más.”

Sávoly Zoltánnak hívnak és jelenleg kutató vegyészként dolgozom. Az alapítvánnyal testvérem révén ismerkedtem meg. Korábban több videót is láttam Flóráról és lenyűgözött a pici lány életkedve és küzdeni tudása. Amikor hallottam, hogy Ritáéknak segítségre lenne szükségük, felajánlottam, hogy szívesen veszek részt a szakmai anyagok fordításában. Mivel hasonló területen dolgozok, nagy lelkesedéssel vetettem bele magam a témába. Örülök, hogy segítő kezet nyújthatok a CMT-vel diagnosztizált betegeknek és bővíthetem a betegséggel kapcsolatos magyar nyelvű dokumentumok tárházát.”

“Balázs Zoltánnak hívnak, 2014 óta futok, először hobbi szinten róttam a kilométereket, később pedig lehetőségem volt belekóstolni a versenysportba is. 2018-ban legyőztem a félmaratont, pár évre rá pedig sikeresen teljesítettem a maratoni távot is. 2018-ban egy fővárosban rendezett félmaratonon ismertem meg a vele született rendellenességgel élő embereket akikkel a sport segítségével együtt győztük le az előttünk álló akadályokat. Ekkor jöttem rá,hogy milyen fontos az integráció témája számomra. Önkéntesként nagy örömmel tölt el, hogy együtt törhetjük át a gátakat. Amikor hallottam Flóra történetét eldöntöttem, hogy segíteni fogok neki és CMT-vel diagnosztizált társainak céljaik elérése érdekében. “

“Missura Panna vagyok, még gimnazista. Az anyukám hívta fel a figyelmemet Flóra esetére és az alapítvány munkàjára. Mivel szívesen foglalkozom idegen nyelvekkel és beszèlek is több nyelven így hamar kialakult benem a szándék és az irány, hogy segíteni szeretnék Flóráéknak és az alapítványnak is. A konferenciák és konzultációk anyagait fordítom, segítem a nemzetközi alapítványi kommunikációt és kapcsolattartást. Sokat tanultam a CMT tünetegyüttesről és bízom benne, hogy én is hozzájárulok a nyelvtudásommal ahhoz, hogy Flóra teljes hosszú és boldog életet éljen.”