média

Kedves Látogató!

Örömmel osztjuk meg veled a hírt, hogy a WonderFlora & CMT Alapítványról több hazai média is beszámolt az alapítás óta. A sajtómegjelenésekben olvashatsz a CMT-ről, az alapítvány megalakulásának körülményeiről, céljainkról és jó pár cikket találsz a jótékonysági kampányainkról is, amely során Flórának és CMT-s társainak tudsz segíteni. 

Amennyiben szeretnéd visszaolvasni, meghallgatni vagy újranézni a rólunk szóló rádiós, televíziós vagy írott anyagokat, ezen az oldalon lentebb görgetve megteheted!

Amennyiben Flóráról szeretnél bővebben olvasni UGORJ IDE!

Bajnokok a bajnokokért jótékonysági kampány 2023

Alapítvány megalakulásáról szóló hírek

AZ Első jótékonysági kampányunk 2020 december

A robotterápiáról és a Charcot-Marie-tooth-ról 2021. január

2021.

2022.

2023.

Bajnokok a WonderFlora & CMT Alapítványért

Sikeresen zárult a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága által támogatott Bajnokok a bajnokokért jótékonysági aukció.

WonderFlora & CMT a Nézzünk szét!-ben

Bajnokok a bajnokokért jótékonysági árverés, amelyet a Sportért Felelős Államtitkárság is felkarolt. Az árverés során neves sportolók relikviáira lehet licitálni. Az összegyűlt összeggel a Wonderflora & Cmt Alapítványt támogathatjuk.

Szoboszlai Dominik a Real Madrid elleni győztes mérkőzésen viselt meze

A kitűzött célok közé tartozik az I. Nemzetközi Interdiszciplináris Neuromuszkuláris Konferencia megrendezése 2023 tavaszán, amely a CMT-vel, az SMA-val és a DMD-vel foglalkozó szakemberek, valamint az érintett családok tájékoztatását segítené elő, nemzetközi és hazai egészségügyi szakemberek bevonásával

Drávucz Rita világbajnok vízilabdázó, akinek a kislánya, Flóra egy ritka rendellenességgel született, úgynevezett CMT-vel él. Rita pedig elmesélte Krisztának az útjukat onnantól, hogy Flóra születéskor észlelt dongalába mennyire felkészületlenül érte lelkileg, majd hogyan alakultak az első hónapok, amikor azt hitték, „csak” ezzel a problémával kell megküzdeniük, és hogyan jutottak el tizenvalahány neurológus után a teljes diagnózisig. A beszélgetés végén pedig találkozunk Flórával is, mert – és ez nagyon fontos – ő döntött úgy, hogy szívesen beül a műsor autójába. Flóra imád olvasni, sakkozni, zongorázni, falat mászni, és amikor Kriszta a szupererejéről kérdezi (mivel az alapítványuk neve WonderFlóra), azt mondja, neki a szeretet, az anyukájának meg ő az.

 Forrás: WMN – Elviszlek magammal című műsor