Blog

Mindenhová időben kell érkezni…

Mindenhová időben kell érkezni, a sulin kívül sok helyre járunk időpontra, ami nem mindig egyszerű, de megpróbálunk semmire sem stresszelve élni a mindennapokat. Azt mondják a stressz nem tesz jót, főleg nem a CMT-seknek.

Sajnos az KLIK-es úszás nálunk is kiesett erre a félévre a COVID miatt, viszont a STEPS-en kívül járunk egy másik Fejlesztőházba, valamint a suliban is kap fejlesztést, ezt próbáljuk közös szándékkal összehangolni, minden konduktor, gyógytornász tudja mit csinál a másik alapon.

Ez nagyszerű és biztos vagyok benne, hogy eredményes lesz. Fontos és örömteli, hogy a fejlesztők nyitottak erre, ez nekünk szülőknek biztonságot ad, bár mindenhol így működne.

A terapeutákon kívül vannak orvosi vizsgálatok, konzultációk segédeszköz készítőkkel, az ő véleményükre is kíváncsiak vagyunk. A komplex kezelés és a team munka elengedhetetlen.

Az elmúlt időszakban ezek az orvosi konzultációk, méretvételek is lezajlottak, genetikus, ortopéd, rehabilitációs orvos, mind nagyon jó szakemberek. Hálásak vagyunk nekik, hogy követnek az utunkon, és minden találkozás alkalmával, emlékeim közt felvillan mikor is voltunk ott először, ezt elmesélem Flórának is.

Van aki 2 hetes, van aki másfél éves kora óta ismeri, tartjuk a kapcsolatot korábbi fejlesztőinkkel, jó őket viszont látni.

Emellett Flóra is jár fogorvoshoz, szemészhez, stb. A fogorvosnál nagyon ügyes volt, a vérvételt már ő kéri, zökkenőmentesen folyik, masszőrnél is voltunk, mert a nyaka a sok mászástól, karmunkától be van állva, hihetetlen a kiscsaj, fogszabályzóért és korrigáló gipszért, vérvételért pedig maga jelentkezik, hogy szeretne.

Egyedül velem küzd, ha itt-ott becsempészek 1-1 lapockazáró, láb- kézerősítő,

nyújtó feladatot, vagy kérem, hogy lézerezzük a kezét, lábát, de nem adom fel.

A kitartást úgy látom örökölte, tanulva fejleszti tovább.

A nyári gyűjtéssel kapcsolatos tévés felvételeket és riportokat is ügyesen kezelte, le a kalappal, ezeket igyekeztem a Facebook  oldalon mind rögzíteni, aki kíváncsi visszanézheti ott őket.

Flóra oldalsó pótkerék nélkül nem tud biciklizni. Fizikailag is nagy kihívást jelent, ha egyenes szakaszon halad. Az önállósághoz és az izomerő fejlesztéséhez szükségünk lenne egy háromkerekű biciklire, amit könnyen tud tekerni.

Ahhoz, hogy az egyensúlyát fejlesszük, ősszel vettünk neki egy használt tandem biciklirészt, az én biciklimmel kell összekapcsolni mögöttem önállóan tud hajtani, reméljük nem csak nézelődik, annyira klassz érzés nekem és neki is, még egy-két teendő van vele, de már várom a tavaszt. Egyedül nem tudunk elindulni, mert plusz egy felnőtt segítségre szükség van, aki felteszi őt a biciklire. Biztonság az első, de az élményeket szeretjük és gyűjtjük.