hírek

Február 22. a Magyar Parasport Napja

“A sport minden területén találkozhatunk nehézségekkel, amelyeket leküzdve a cél kapujában büszkén tekintünk vissza az útra, hogy az akadályt legyőzve milyen eredményre vagyunk valójában képesek”- Drávucz Rita

Február 22-én a Magyar Országgyűlés döntése alapján 2018 óta, idén már az ötödik alkalommal ünnepelhetjük a Magyar Parasport Napját.

SZERETNÉNK, HA HÍRÉT VINNÉTEK AZ ISKOLÁKNAK, ÓVODÁKNAK, CSATLAKOZZANAK MINÉL TÖBBEN A PROGRAMHOZ!

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) a magyar parasportok és kiváló parasportolóink megünneplésére készülve ismét együttműködésre, megemlékezésre hívja az ország összes óvodáját, iskoláját és önkormányzatát LÉLEKMOZGATÓ elnevezésű országos érzékenyítő programjával.

Újdonságként idén az egyetemeket is megszólítják és aktivitásra biztatják.

Az MPN2022 program két nagykövete: Ekler Luca – paralimpiai, világ- és Európa-bajnok atléta és Dr. Baji Balázs – világbajnoki bronzérmes, Univerziádé győztes atléta.

2022-ben is sok aktivitással készülnek és együttműködésre hívják az ország oktatási intézményeit, önkormányzatait! A regisztrált intézmények a FODISZ-tól közvetlen tájékoztatást és segédanyagokat kapnak korcsoportonként, valamint pályázatokon vehetnek részt, nyereményekben részesülhetnek. A regisztrációs felület már elérhető, a témával kapcsolatos segédanyagok folyamatosan feltöltésre kerülnek.

Számunkra fontos, hogy kerületünk gyermekei, diákjai is érzékenyüljenek a témában és elfogadásra bátorítsuk őket.

Az alábbi linkeken minden korosztály részére megtaláljátok a csatlakozás formáit, pályázati lehetőségeket.

További információ: https://fodisz.hu/mpn2022/

REGISZTRÁCIÓS FELÜLET OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE:
https://fodisz.hu/mpn2022reg/