Lovaglás

Lovaglás Flórával

„Flórát  2,5 éves kora óta ismerem. Akkor még az alsó végtagjai nagyon gyengék voltak, mégis másokat megszégyenítő elszántsággal és bátorsággal ülte meg Sütit, a pónilovat. Felső teste nagyon erős volt már akkor is. 

A lovagló órákon bemelegítésnek karkörzést, vállkörzést, oldalsó középtartást, törzsfordítást kérek tőle. Egyenes tartással végzi el a feladatokat, erősen koncentrál, hogy helyesen végezze. A lábizom erősítő gyakorlatként lábemelést kérek tőle hajlított és nyújtott lábbal. Ez már nehezebb számára, de teljes elánnal igyekszik véghez vinni ezt a feladatot is. A bemelegítés után következnek az egyensúlyt javító gyakorlatok, oldalülés jobb és bal irányba, hátrafordulás és hátrafekvés a lovon. Ezeket Flóra nagyon szereti és ügyesen elvégzi, félelmeit legyőzi.

Ma már Flóra iskolás és gond nélkül üget futószáron elengedett kézzel is, és kezd belekóstolni a vágtába. A fejlesztéseknek köszönhetően pár másodpercre lábra tud állni és pár lépést meg is tesz, ha az AFO a lábán van. Az alsó végtag izmai erősödtek az elmúlt időben, amit a lovaglás tovább erősít. Ülése az évek során fejlődött, alsó végtagjait igyekszik kompetensen használni, a lovagláshoz szükséges belső combizom munkát elvégzi, a lábszár izmaival szorítja a lovat. A lovaglás folyamatos izommunkára készteti, amely hozzájárul az erősödéséhez.

Bízom benne, hogy Flóra kitartása és a lovak szeretete töretlen marad és a jövőben is kísérhetem a fejlődését.”

Szeifert Szilvia, Süti gazdája