Lézer kezelések

Lézer kezelés

A célzott lézerkezelés bizonyítottan javítja a lokális keringést, csökkenti a gyulladást, illetve stimulálja az immunrendszert, ennek alapján tehát ez a kezelési forma is rendelkezik fájdalomcsillapító és regenerációs folyamatokat elősegítő hatással. Flóra a csuklóira, ujjaira és lábszárára kapta ezt a kezelést.

Vitár Dorottya, gyógytornász, ORFI

Használat

Az infralézert a fájdalmas vagy sérült területre kontakt módon kell rá- helyezni és a megadott ideig világítani, majd tovább kel tenni a következő pontra.

A lézerfény hatásai

A Safe Laserrel végzett lágy-lézer kezelésnek három alapvető gyógyító hatása van az emberi szervezetre:

  • Fájdalomcsillapító: Blokkolja a fájdalom ingerületek átvitelét a sérült testrész és az agy között. Ezáltal csökkenti az ideg érzékenységet és jelentősen csökkenti a fájdalomérzetet
  • Gyulladáscsökkentő: Kitágulnak kisebb artériák és nyirok erek, a duzzanatot (ödémát) okozó folyadékgyülem hatékonyan el tud távozni a sérült területről.
  • Biostimulációs hatás: Serkenti (stimulálja) a test öngyógyító képességét: A lézerfény hatására a sejtek anyagcseréje fokozódik, sőt új sejtek, szövetek és új hajszálerek is képződnek.

Szervezetünkben a lézerfény aktivál bizonyos enzim folyamatokat, melyek beindítják az ATP termelődést. Az ATP (adenozin-trifoszfát) az egyetlen és legfontosabb formája az energiának, mely működtet minden kémiai reakciót, a szervezet minden sejtjében. A megnövelt energia termelés következménye a sejtek hatékonyabb (anyagcsere) működése és a gyorsabb regenerálódás, ezáltal a betegségek gyógyulási ideje lerövidül.

Kiválóan használható pl. mozgásszervi betegségek terápiájában, ahol fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatása van és gyorsítja az izmok, inak, ízületek gyógyulását. Nagyobb dózis esetén az ízületi porcfelszínek és a porcok regenerálásra is alkalmas.
Implantátumok beültetésénél gyorsítja a csontosodási folyamatokat.

Milyen betegségek kezelésére javasolt?

Sérülések:
Zúzódás (contusio), húzódás (distorsio), vérömleny (haematoma) szalag, izom vagy ínszakadás (ruptura), csonttörés (fractura).

Túlerőltetésre létrejövő kórképek: Ínhüvely gyulladások (tendinitisek), izomgyulladások (myositisek), nyáktömlő gyulladások (bursitisek)
Izmok tapadásánál v. eredésénél létrejövő csonthártya gyulladás
(pl. “teniszkönyök”= alkar feszítő izmának tapadási helyén a túlerőltetés miatt kialakult csonthártya gyulladás.)

Degeneratív elváltozások:
Ízületi kopás, porckopás (arthrosis)
Ízületi gyulladás (arthritis)

Ideg- és izomsérülések

Sérülés után a Safe Laserrel végzett lézerterápia felgyorsítja az idegi kapcsolatok regenerációját, így csökken az idegek gyógyulásához szükséges idő. Ezen felül fokozza az idegrostokon továbbított jelek erősségét, mely általánosan javítja az idegek és izmok működését. Ez a két folyamat a magyarázata, hogy a lézerterápia miért ennyire hatékony az idegsérülések tüneteinek (éles fájdalom, zsibbadás, bizsergés, égő érzés) enyhítésében.

Segédeszközök viselésekor okozott hámsérülések, horzsolások; operáció utáni sebek esetén elősegíti a normális szövetek regenerációját, mivel javítja a sérült terület vérellátását.

Személyes tapasztalás alapján mondhatjuk, hogy az eszköz nekünk bevált, a fájdalomcsillapítás azonnali, a gyulladás pedig viszonylag rövid időn belül elmúlt. Flóra bal kisujján, csuklóján, hüvelykujján kialakult ízületi gyulladás tünetei: duzzadás, mozgástartomány szűkülés és fájdalom. A kezelést 2 hónapon át, napi kétszeri kezeléssel végeztük, ezáltal elértük a fájdalommentes és behajlított, duzzadásmentes kisujjat. Ez idő alatt semmi más kezelést erre a területre nem kapott. (Korábban a reumatológus által ajánlott Trexan kezelést elutasítottuk, a Naprosyn (gyulladáscsökkentő) is csak részleges megoldást nyújtott. A lábat is kezeljük a CMT tünetei miatt, az idegek regenerációja céljából. Kérdés esetén forduljon bizalommal hozzánk: wonderflora2020@gmail.com

Forrás:
https://humanmedical.eu/safe-laser/

Lézer