hírek

Civilek értékteremtő munkáját díjazták az
Odaadó-díjátadó gálán

Idén októberben immár harmadjára ünnepelték azokat a hétköznapi hősöket, akik áldozatos munkájukkal és kitartásukkal mutatnak példát a többségi társadalom számára. A jelölés önmagában és a díj azért is képviselnek kivételes értéket, mert a jelölteket civil szervezetek- így a WonderFlora & CMT Alapítvány is- terjesztették fel az alapítvány által megbízott zsűri számára. 

A Civilút Alapítvány értékteremtő munkájának egyik fontos eleme, hogy olyan civil szervezetekkel működik együtt, amelyek évtizedes szakmai múltjuk eredményeként érdekvédelmi közösséggé váltak az idősügy, a családügy, a fogyatékosügy és a gyermekvédelem területein.  Idén először. Közönségdíj kategóriában is kiosztotta az Odaadó-díjat a Civilút. Az alapítvány kisfilmeket készített a zsűri által kiválasztott 12 jelöltről, akikre a szervezet közösségi felületén lehetett szavazni.

A 2023-as Odaadó-díjátadó gálát október 16-án, a Budapest Music Centerben rendezték meg. A zsűri elnöke, Dr. Lovászy László Gábor és a Civilút Alapítvány kuratóriumi elnöke, Ruttkay Réka Közösségi, Életmű, Ifjú példakép, valamint idén először Közönségdíj kategóriákban adták az Odaadó-díjakat. A rendezvényen beszédet mondott dr. Kozma Ákos, az Alapvető Jogok Biztosa, Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára és Dr. Lovászy László Gábor.  Az est háziasszonyaként az alapítvány kurátora, Gulyás Andrea szólította színpadra a felterjesztő szervezetek vezetőit, hogy laudációjukat elmondhassák, majd a díjazottakat. A rendezvény végén a jelölteket is méltatták, akik munkáját oklevél átadásával ismerték el. 

2023-ban a szakmai zsűri tagjai Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete elnöke, Prof. Dr. Kempler Péter, a Közép-európai Diabetes Társaság elnöke, Schmitt Petra, az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. fenntarthatósági menedzsere, Dr. Szabó Zoltán, a Civilút Alapítvány kuratóriumi tagja és Dr. Lovászy László Gábor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos főmunkatársa ítélték oda a díjakat. Az Odaadó-díjátadó fővédnökének idén Fülöp Attilát, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkárát kérték fel. A rendezvényen Ruttkay Réka, a Civilút kuratóriumi elnöke bemutatta az alapítvány Varázsceruza – Hagyj nyomot a világban Pásztor Annával című fogyatékosügyi adománygyűjtő, tehetségkutató és tehetséggondozó programját, amely zenei területen

keresi a fogyatékossággal élő tehetségeket. A három bejutott előadó/formáció háromhónapos mentorálási időszak keretein belül kap szakmai támogatást Pásztor Anna mentor vezetésével, Szebényi Dániel producer segítségével. A program céljaként a mentoráltak közös dalt szereznek, amely március idusán kerül bemutatásra.

 

2023-ban Odaadó-díjat kapott:

Közösségi kategóriában: 

A siket és nagyothalló személyek esélyegyenlősége érdekében végzett odaadó munkája elismeréseként Dr. Laczka Zsanett, 

 

Az idősekért, a nyugállományú katonákért végzett odaadó munkája elismeréseként Dr. Gruber Nándor, 

A szívbetegséggel élő gyermekekért végzett odaadó munkája elismeréseként Beck Monika,

Ifjú példakép kategóriában: 

A hallássérültekért végzett odaadó és önkéntes munkája elismeréseként Dr. Loványi Eszter (A WonderFlora & CMT Alapítvány jelölje).

Életmű kategóriában: 

Az értelmükben akadályozott gyermekekért végzett évtizedes odaadó munkája elismeréseként Zsigmond Ildikó, 

A hallássérült gyermekek integrációjáért végzett évtizedes odaadó munkája elismeréseként Muraközy Andrea, 

A cukorbetegekért végzett évtizedes odaadó munkája elismeréseként Dr. Harcsa Eleonóra.

 

Közönségdíj kategóriában:

Az autizmussal élő emberekért végzett odaadó és önkéntes munkája elismeréseként Szántó Tamás.

Szívből gratulálunk a jelölteknek és a díjazottaknak!