hírek

Adományozz a mezek megvásárlásàval

Egy csepp segítség

A WonderFlora & CMT Alapítvány 2020.december 7-én indult, az alábbiakban az első jótékonysági felhívásunkról olvashattok.

„Mi hiszünk a csodákban, és abban, hogy adni és segíteni nem csak mi szeretünk. Szeretnénk bebizonyítani, hogy egy támogató közösség nagy dolgokra képes.”

Zakiján-Farkas Flóra és Etessy Anett Ágnes Charcot-Marie-Tooth 2C betegséggel élő gyermekek. Mindketten napi rendszerességgel rengeteg fejlesztésen vesznek részt, ezek közül az igen költséges robotika nagy szerepet kap az életükben. A licittel a különféle terápiák és eszközök eléréséhez keressük támogató angyalainkat. Az aukcióból befolyó összeget az ő fejlesztésükre fordítjuk.

A csoda folytatódik

Az Alapítvány részére érkezett két mezfelajánlás Sebők Krisztián közreműködésével, amelyeket szeretnénk licitre bocsátani az alábbiak szerint:

Flóra részére: Gulácsi Péter válogatott labdarúgó által dedikált RB Leipzig-mez, amelyben Freiburg ellen játszott november 7-én.

Anett részére: Kalmár Zsolt meze az FC DAC Dunaszerdahely csapatának aláírásával

A robotikus terápiával, ahová mindkét lány jár minden eddiginél jobb eredmények érhetők el. A kezelés során egy speciális szerkezettel a beteget „felfüggesztik”, ezáltal mentesítik a hatalmas terheléstől a lábizomzatát. A robot pedig szimulálja a valódi járást, így a terápia résztvevője megtapasztalhatja milyen érzés lépkedni, miközben a mozgás által folyamatosan fejlődik az izomzata, és az idegrendszer is kap ingerlést. Ez egy igen költséges terápia, ezen kívül pedig sok más fejlesztésre is járnak, továbbá sokféle fejlesztő eszközt használnak a mindennapokban, amelyek ugyancsak költségesek. Az Alapítvány ehhez szeretne segítséget nyújtani a támogatók segítségével.

Szeretnénk röviden bemutatni nektek Flórát és Anettet:

Flóra 7 éves, életvidám, a világra nyitott, örökmozgó kislány, aki mosolyával egy pillanat alatt bárkit levesz a lábáról. Kitartásával és küzdeni akarásával pedig nemcsak sorstársainak mutat példát és ad erőt, hanem mindenkinek. Flóra kerekesszékkel önállóan szépen mozog. Betegsége diagnosztizálása óta rengeteg fejlesztésen vett részt, amik nagy segítséget jelentenek számára.

Anett szintén egy mosolygós, életvidám, tervekkel teli lány. A 13 éves kamasznál egészen 7 éves koráig nem jelentkeztek a betegség tünetei. Amikor elkezdte az általános iskolát, a szülei egyre több olyan üzenetet kaptak a tanítójától, miszerint gyermekük folyamatosan elesik, saját lábában elbukik. Ezt követően Anett is számos vizsgálaton esett át, mígnem idén ő is megkapta a diagnózisát, miszerint CMT 2C-s. A nagylány ma már csak segédeszközökkel tud járni, de minden egyes nap bebizonyítja szüleinek és most már a “nagyközönségnek” is, hogy mekkora küzdő. Anett mottója: “SOHA NEM ADOM FEL”.

A licitálásokat és a megosztásokat köszönjük!

Az árverés kezdete: 2020. december 12. 16.00 óra.

Az árverés vége: 2020. december 31. 24.00 óra.

Amennyiben segítő angyalként további adománnyal támogatni kívánja a WonderFlora & CMT Alapítvány munkáját, vagy a lányok fejlesztését az alábbi számlaszámon tudja megtenni. Hálásan köszönjük.

Utalási adatok