hírek

Az alapítványunk logójának születése

Az alapítvány egyik fő célja, hogy Flóra fejlesztését biztosítsuk, továbbá a fejlődését bemutatva hazánkban is megismertessük a CMT-t és segítő kezet nyújtsunk azoknak, akiket Flórához hasonlóan ezzel a betegséggel diagnosztizáltak. Fontosnak tartjuk azonban, hogy ne csak a betegséget, hanem minket is kicsit jobban megismerjetek, ezáltal személyesen is kötődni tudjatok a jó ügyhöz. Éppen ezért arra gondoltunk, hogy beavatunk Titeket az alapítvány életébe is. Elsőként megismerhetik, miként készült el az alapítvány egyik fő eleme, a logó.

A WonderFlora & CMT Alapítvány létrehozását követően sok dolgunk akadt, szerencsére sokan bíztattok bennünket és önkéntesek is segítik a munkánkat. Az alapítvány céljainak meghatározásán túl egy arculatot is létre kellett hozni. Ennek egyik fő eleme a logó, melynek létrehozásában maga Flóra is sokat segített. Az embléma központi eleme egy csepp forma, amit elsőként Flóra alkotott meg legóból egy nyári délután. A létrehozásához kék, zöld és türkiz árnyalatokat használt.

Meg kell, hogy említsük, hogy ez a szimbólum a víz szeretetét is jelképezi az alapítvány létrehozóinak.

A csepp, mint motívum a jelmondatunkban is megjelenik, amely így hangzik: Egy csepp segítség! 

A logó belsejébe arany színű w betű került, a w, az angol wonder szót jelképezi, aminek a jelentése csoda. Mi hiszünk a csodákban és abban is, hogy az a hatalmas erő, amit Flóra napról napra mozgósít fejlődése érdekében, meghozza majd az eredményét.

A w öleli körbe a piros F betűt, mely Flóra nevének a kezdőbetűje.

A csepp és a WonderFlóra logó összeillesztése jelenti számunkra a teljességet, e forma körül jelenik meg az alapítvány neve. Reméljük, hogy az embléma hamarosan mindenki számára ismertté válik, és segítségével egyre többen felfigyelnek majd a betegségre hazánkban is, és ha tehetik segítő kezet nyújtanak.